Season 4 and 5 recaps for the Greeks

Εδώ θα βρείτε τα recaps (ανακεφαλαιώσεις) των επεισοδίων της 4ης και 5ης σαιζόν του One Tree Hill

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

5.16 - Cryin' Won't Help You Now



Η ανακεφαλαίωση αυτή είναι ευγενική προσφορά της sirina. Την ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά της. Εύχομαι να απολαύσετε την ανάγνωση. Τον Αύγουστο θα έρθουν και τα υπόλοιπα επεισόδια.




Το επεισόδιο ξεκινά με τον Νταν στο νεκροταφείο να κοιτά την ταφόπλακα του αδερφού του. Εκεί που λέμε όλοι ότι θα ζητήσει καμιά συγγνώμη ο μιστερ Σκοτ κάνει κάτι τόσο ντανιστικο. Πάει και βάζει μια δικιά του ταφοπλακα υπερπαραγωγή, θεόψηλη με μια φωτογραφία σαν αφίσα μπουζουκομάγαζου ακριβώς δίπλα από του Κηθ. Μάλλον ο καψερός έχει περάσει Κατοχή και άκουσε ότι τότε πετούσαν τους νεκρούς όπου βρίσκανε για να μην χάσουν το σισίτιο. Μην ανησυχείς Νταν, οι Γερμανοί δεν θα σας κάνουν ντου, ούτε θα σε αφήσουν άταφο τα παιδιά σου. Μάλλον θα 'ναι τόσο χαρούμενα που θα επιδιώξουν να σε βάλουν στα ανάποδα ραδίκια μια ώρα γρηγορότερα.

Ο Τζειμι και ο Νέιθαν συζητάνε, ρωτάει που είναι ο παππούς και ο μπαμπάς του μην αντέχοντας να βλέπει θλιμμένα τα ματάκια του μικρού του εξηγεί ποιος του δώσε την φανέλα στο πάρτυ. Αργότερα το Ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής συζητά για τον σεβάσμιο γέροντα Σκοτ και για πολλοστή φορά ακούμε ότι δεν θέλουν να έχει το βλαστάρι τους καμιά σχέση με τον δαίμονα που ακούει στο όνομα Νταν.

Παρακάτω, η Μπρουκ μιλάει στην (άσχημο μωρό με σκουλαρίκια) Αντζι και είναι πολύ χαριτωμένες. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ο Λούκας νομίζοντας ότι θα πήγαινε στο γιατρό στις 7 το πρωί. Μάλλον το πολύ οξυζενέ στο μαλλί πότισε και θεώρησε ότι θα αρμέξουν αγελάδες και όχι ότι θα πάνε ένα μικράκι στο νοσοκομείο. Δεν πειράζει Λουκ, εμείς σε αγαπάμε..

Τότε ακριβώς είναι η μαγική στιγμή που βγαίνει τρέχοντας η Πευτον από το δωμάτιο για να πει ολόχαρη(και ημίγυμνη) στην φιλενάδα της ότι κοιμήθηκε υπέροχα. Ο Λουκ την βλέπει, λιγώνει και μουρμουρίζει κάτι σαν «άλλη φορά θα τηλεφωνώ». Και τι θα λες αστέρι μου? Μαζεύετε τις ημίγυμνες πρώην μου γιατί θα πάω να μοιράσω το γάλα με την άλλη πρώην μου? Τεσπά, άβυσσος η ψυχή των ανδρών.. Όπως ορθά λέει και η Μπρουκ «είναι χαζούληδες, δεν είναι?».

Το επόμενο μαγευτικό πλάνο είναι στην προπόνηση με τον Λουκ να σμιγεί τα φρυδάκια και να λέει ότι πρέπει να προσπαθήσουν όλοι μαζί μπλα μπλα μπλα, ο Κιου κάνει μούτρα και φεύγει μπλα μπλα μπλα.

Η Πευτον η Μπρουκ και η Αντζι είναι μαζεμένες στο σπίτι. Η Μπρουκ ταΐζει το παιδί, η Πευτον λέει πόσο χαριτωμένος είναι ο Λουκ τώρα που βοηθά, η Μπρουκ επαναλαμβάνει με μπεμπεδίστικη φωνή κάθε ατάκα στο μπεμπέ. Μάλλον της είπαν ότι τα μωρά καταλαβαίνουν μόνο τις τσιριχτές χαζοχαρούμενες φωνούλες και το παίζει μεταφράστρια. Ωραία σκηνή πάντως, την αμαρτία μου να την πω..

Η Χείλι πάει στο σχολείο να πει στον ξανθό Σκοτ ότι πεθαίνει ο πατερούλης τους. Ο ξανθός Σκοτ απαντά «δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καλύτερο άνθρωπο». Να πω ότι έχει άδικο? Όχι, δεν θα το πω..

Κάπου παραπέρα ο Νταν πρήζει τον Νεητ λέγοντας του ότι θα ξαναβρεί το παιχνίδι του και θα κατακτήσει τα όνειρα του. Ο Νέηθαν με το δίκιο του απηυδύζει και του πετάει την μπάλα κατάμουτρα. Να πω ότι έχει άδικο? Όχι δεν θα το πω..

Ένα τσακ πιο πέρα ο Λουκας πάει στον πατερούλη και του λέει ότι δεν τον πιστεύει ότι πεθαίνει. Ο Νταν τον παραπέμπει στον γιατρό του και του λέει ότι ζητά λύτρωση. Τότε, ο Λούκας του απαντά ότι για πολλούς από αυτούς είναι ήδη πεθαμένος. Να πω ότι έχει άδικο? Δεν θα το πω. Οκ, γίνομαι γραφική, το σταματώ εδώ..


Η Πευτον και η Χείλι ηχογραφούν το τραγούδι της μάνας, συζύγου, καθηγήτριας, χορεύτριας στα Μπολσόι, νοικοκυράς, τραγουδιάρας Χείλι και η Πευτον την ρωτά άμα θέλει να ηχογραφήσουν πρώτα το πιάνο. Εγώ βέβαια άλλους μουσικούς δεν βλέπω, άρα να υποθέσω ότι άμα ήθελε να ηχογραφήσουν πρώτα το όμποε θα το επαιζε και αυτό η νεαρά κυρία Σκοτ? Πολυμίξερ αυτό το κορίτσι, εύγε του και ωπα του.
Μετά, το Πολυμίξερ λέει στην Πευτον ότι από το βιβλίο είχε καταλάβει ότι την αγαπάει. Είδατε τι κάνει ένα πτυχίο φιλολογίας? Βρίσκει τα βαθιά νοήματα, ακόμα και αν ο συγγραφείς ορκίζεται ότι δεν υπάρχουν.


Η Μπρουκ και ο Λουκας πάνε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός περιγράφει την εγχείρηση με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και η Μπρουκ χάνει το χρώμα της. Μέσα σε όλα ο ξανθομπάμπουρας δεν χάνει χρόνο και ρωτά για τον καρδιολόγο του πατερούλη.

Ο Κιου και ο Νεηθαν μιλάνε για τον παιχνίδι και τώρα είναι η στιγμή που ο Νεηθαν θα πει τα λόγια του πατερούλη στον Κιου για να τον παρηγορήσει για το πονεμένο του χεράκι.

Η Μίλι έχει ενσωματωθεί πλέον στο σπίτι των αγοριών και μετά από τον νεροπόλεμο και τις μπύρες παίζει πορωμένα ηλεκτρονικά. Να την δω να βλέπει τσόντες με την τρελοπαρέα και έχω κλείσει ως τηλεθεάτρια.. Μπαίνει ο έρωτας της ο αγιάτρευτος, της λέει ότι έχει μια ευκαιρία να πει τα αθλητικά γιατί αρρώστησε ο παρουσιαστής και της ζητάει να τον συνοδεύσει στο σταθμό. Η Μίλι του απαντά ότι έχει να νταντεύει την Ατζι και αγκαλιάζονται.

Ο Τζειμι είναι γλύκας και πάρα πολύ επίμονος. Για 98748754 8η φορά ρωτά πότε θα δει τον παππού. Να θυμίσουμε ότι τον παππού δεν τον έχει δει πότε πριν την απαγωγή και για σειρά επεισοδίων τον έβλεπε σαν μπαμπούλα στα όνειρα του. Πλέον είναι το αυτοκολλητάκι του και ζητάει νυχθημερόν να τον δει. Η Χείλι του προτείνει να γράψει μια κάρτα.

Στο σπιτικό της Μπρουκ, η Μάνα- Κουράγιο ανησυχεί για το μπεμπέ και ο Λουκας της ξανά Μάνα λέει ότι είναι πολύ υπέροχο αυτό που κάνει. Οκ, αδέρφια, είναι υπέροχο δεν χρειάζεται να το λέμε δέκα φορές ανά επεισόδιο..

Στο σπιτικό των Σκοτ, ο Σκιλς και το Πιο Υπέροχο Μουτράκι παίζουν στο wii, τα αδέρφια και η Χείλι συζητάνε για τον Νταν. Το συζήτησαν ανά δυο, τώρα μαζωχτήκαν και οι τρεις μαζί γιατί τους φάγανε οι δρόμοι. Ο Λουκας λέει καλά ξεκουμπίδια» και η Αμερική ριγά.

Η Μίλι και η Μπρουκ στήνονται να δούνε τον Μαουθ. Ο Μαουθ κάνει σαν αυτιστικό και δεν μπορεί να σταυρώσει πρόταση και λέει άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα. Η Μπρουκ λέει στην Μίλι να πάει στο αγόρι της να του παρασταθεί.


Όλοι οι Σκοτ και ο Σκιλς συζητάνε για το παιχνίδι. Του Αντουάν του είχε έρθει επιφοίτηση από το wii με τον πιτσιρίκο και προτείνει να ρίχνουν μόνο τρίποντα. Το πιο Υπέροχο Μουτράκι είναι και ο Μαικλ Τζορνταν σε συσκευασία μινιατούρας. Έμοιασε της μάνας του και έγινε Πολυμίξερ..

Η Πευτον πάει στην πρωην αρραβωνιάρα. Η δόλια η Λιντσευ στο Νιου Γιορκ είναι και πάλι δεν μπορεί να γλυτώσει από τις συνεχείς επισκέψεις. Άμα ήθελε να τους βλέπει καθόταν και στο χωριό. Τα δυο ξανθομάλλικα πρωην κορίτσια του ξανθού Σκοτ είναι τόσο ανώτερα που αντί να ξεμμαλιαζονται διαφωνούν για πολλοστή φορά για το ποια αγαπάει ο Λουκας. Φιλενάδες, στο χωριό μου τέτοιες διαφορές λύνονται με πίσσα και πούπουλα, άντε κύλισμα σε λάσπη τι αβρότητες είναι αυτές? Σκασμένη η Λιντσευ της δίνει το βιβλίο γιατί έχει βαρεθεί τις επισκέψεις.

Ο Κιου και ο Τζειμι ρίχνουν βολές, ο γλύκας λέει ότι ο Νεηθαν είναι λυπημένος που δεν παίζει και ότι θέλει να τον ξαναδεί εν δράσει. Εμφανίζεται ο Νταν και λέει στον γιο του ότι πήγε να αυτοκτονήσει. Επειδή κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, η απόπειρα απέτυχε και αυτό το εξέλαβε ως σημάδι από το Θεό. Για άλλη μια φορά ζητά λύτρωση..

Η Μίλι πάει στον σταθμό και αρχίζει τα γνωστά χαρωπά για τα μεγαλεία που έχουμε μέσα μας και τους χαμένους που εξυψώνονται. Ο Μαουθ παίρνει θάρρος και λέει τα λόγια του νερακι.

Η Μπρουκ πάει σε μια σημαντική συνάντηση με το μπεμπέ. Το μπεμπέ δεν κατανοεί την σημαντικότητα του θέματος και κλαίει. Η Μπρουκ βγάζει ένα ωραίο λόγο στο μωρό για την δύναμη της θέλησης και την ομαδικότητα και η Αντζι ησυχάζει.

Ακούς μαμά που για να μας κοιμήσεις μας νανούριζες κανά τρίωρο? Κουβεντούλα θέλουν τα μωρά.

Πίσω στον σταθμό δίνουν συγχαρητήρια στον Μαουθ που παραλίγο να τα κάνει σαλάτα. Βέβαια αν αναλογιστούμε ότι απέτυχε σε μια από τις τρεις εκφωνήσεις αυτό σημαίνει αποτυχία 33%. Μάλλον στο Αμερικα αλλιώς μετριέται η αποτυχία. Ο Μαουθ λέει στην Μίλι μέσω του οτο κιου ότι την αγαπά και η Αμερική ριγά για δεύτερη φορά.

Ο Κιου ζητά συγγνώμη από τον Σκιλς που τον συγχωράει κτλ κτλ.

Η Μπρουκ μπαίνει στην συνάντηση, τα πάει άψογα και παρουσιάσει το baby brooke και τα σάλια των μωρών που θα τρέχουν πάνω σε αυτά.

Ο Κιου νομίζει ότι είναι των Ευχαριστιών και ευχαριστεί τον Νεητ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Συμφωνούν να προπονούνται μαζί.

Ο Τζειμς εκτός από Μαικλ Τζορνταν είναι και μικρός Ελύτης αφού γραφεί ένα ομολογουμένως όμορφο κατεβατό στην κάρτα του παππού. Αυτός όταν μεγαλώσει θα γράψει ένα σωρό βιβλία όχι σαν τον μπαγλαμά τον θειο του που μια σαιζόν τώρα τον παραβάλανε να ολοκληρώσει μόνο ένα.

Ο Λουκ θέλει να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με την αρραβωνιάρα. Η αρραβωνιάρα τον γράφει στα παλιά της πληκτρολόγια.

Ο Νεηθαν μιλά στον πατερούλη για την αξία της οικογένειας. Ο Νταν νομίζει ότι μιλάει για την δικιά τους οικογένεια άλλα λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο γιόκας του τού λέει ότι κέρδισε αυτήν την αντιμετώπιση την ώρα που τράβηξε την σκανδάλη. Φεύγει κα ο Νταν σπάει έναν καθρέπτη. Προφανώς τώρα που πεθαίνει δεν τον νοιάζει για τα επτά χρονιά γρουσουζιά.


Ο Πέυτον διαβάζει το βιβλίο και –οποία πρωτοτυπία- ξανά κλαίει, η Μπρουκ μιλά στο μωρό που της χαμογελά, η Αμερική ριγά για τρίτη φορά και αυτό το ρικάπ έφτασε στο τέλος του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: