Season 4 and 5 recaps for the Greeks

Εδώ θα βρείτε τα recaps (ανακεφαλαιώσεις) των επεισοδίων της 4ης και 5ης σαιζόν του One Tree Hill

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

5x13 - Echoes, Silence, Patience & Grace - Sexed up version

Και φτάσαμε αισίως στο δέκατο τρίτο επεισόδιο της σειράς-θαύμα.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι κάπως ιδιότροπο, καθώς κάθε ήρωάς μας εκφράζει τις εσωτερικές επιθυμίες του σε κάποιον άλλο. Ξεκινάει με το τι έγινε αμέσως μετά το τέλος του 12ου επεισοδίου και μετά πηδάει 4 βδομάδες και βλέπουμε που έχει φτάσει ο καθένας. Γι' αυτό και θα το ανακεφαλαιώσω κατά ενότητες, μιλώντας περιληπτικά για κάποια "ταξίδια" και λίγο εκτενέστερα για άλλα.

Θα σε κάνω ντα!

Ο Νταν έσωσε τη μέρα τελευταία φορά που είδα με ΟΤΗ και τώρα βλέπουμε αστυνομικά αυτοκίνητα έξω απ' τη σπιταρόνα της Χέιλι. Τώρα το τι δουλειά είχαν εκεί είναι άλλη ιστορία. Ίσως άκουσαν ότι τηγάνισε ντόνατς η Χέιλι κι είπαν να τσιμπήσουν.
Ο Λούκας βγαίνει έξω κι αρχίσει τα μπουκετίδια στον Νταν, ο Νέιθαν δεν πάει πίσω, αλλά ο Τάισον-Νταν τους νικάει όλους... Σχεδόν όλους... η Χέιλι στέλνει το γιο της να κατευνάσει τα πνεύματα κι ως διαμαγείας σταματάει η καταιγίδα με τις γροθιές.
Επίσης, το μαλλί της μπόρεσε και σκούρυνε και μάκρυνε από τη στιγμή που την είδαμε μέσα ως τη στιγμή που βγήκε έξω για να μάσει το μούλικο απ' τα χέρια του καρχαρία-Νταν.




Περνάς ακόμα καλά, με σκέφτεσαι λιγάκι;
Έχω τόσες μέρες να σε δω...

Σ' αυτό τη σημείο πηδάμε 4 βδομάδες και βλέπουμε τι κάνουν τα πουλάκια μας.
Ο Λούκας πήγε διακοπές με τον Ιρλανδό γκόμενο της μάνας του, τη μάνα του και τη μικλούλα αδελφούλα, τη Λίλυ!
Ο Νταν εξομολογείται στον υπεύθυνο αστυνόμο ότι αγαπάει το εγγόνι του και πάει και βρίσκει στο σχολείο του τους συμμαθητές του και τους λέει ότι αν τον πειράξουν θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουν ποτέ.


Η Μπρουκ θέλει να γίνει μάνα εξ υιοθεσίας και της κάνει έλεγχο μια κυρία απ' το γραφείο με το εμπόριο μωρών... ε... υιοθεσιών ήθελα να πω.
Η Πέιτον νιώθει μοναξιά τώρα που δεν έχει τη Μία στο πλευρό της να μιλάει για το Λούκας. Κατεβάζει μπουκάλες για να πνίξει τον καημό της, και κάνει εξομολογήσεις σ' ένα παλιό της φίλο. Το δισκοπώλη που φαλίρισε
Η Χέιλι κι ο Νέιθαν βλέπουν μια κοκκινομάλλα ψυχολόγο εδώ και λίγο καιρό τώρα. Μοιάζουν στην Αντζελίνα και τον Μπραντ σ' εκείνη την ταινία που κάποια στιγμή φυστικωθήκαν πετώντας ο ένας στον άλλο πράγματα και προσπαθώντας να αλληλοσκοτωθούν.


Λούκας-Ιρλανδία, σημειώσατε 1.

Δεν άκουγα γενικά τι έλεγαν οι δυο λαπάδες στη μαρίνα και τη βαρκούλα του ψαρά, απλά από ό,τι πήρε τ' αυτί μου η Πέιτον δεν υπάρχει στην καρδιά του Λούκας. Του Λούκας η καρδιά είναι ελαττωματική, you know? Τώρα χτυπάει για την Λίντσεϊ. Κάθε χτύπος της καρδιάς του την αναζητά και θέλει να τη βρει. Επίσης, δεν ξέρει τη μάρκα αμάξι καβαλάει η αγαπητή της καρδιάς. Αυτή, όμως, τον έχει παρατήσει. Τέσπα, χρειάστηκε να επέμβει η Λίλυ για να κουνήσει λίγο τον πισινό του ο Λούκας και να πάει να βρει το ξυλάγγουρο.
Αυτή, εκεί στο γραφείο της, μετά από τις αρχικές αναστολές που είχε, δέχτηκε να διορθώσει το βιβλίο του. Ξέρει όμως ότι είναι κόλπο του ξανθού να την κάνει να καταλάβει ότι θα μπορέσουν να τα καταφέρουν ως ζευγάρι γιατί με τόσους καβγάδες που θα κάνουν θα 'ναι σα να είναι παντρεμένα μπακούρια.

Ένα σπουργίτι έπιασε το ήλιο στην ουρά του,
κι αυτός αποτρελάθηκε με τα καμώματά του.
Το βασικό που πρέπει να ξέρετε για τη συζήτηση-ψυχανάλυση Μπρουκ και υιοθετικής συμβούλου είναι ότι η ηθοποιός που την έπαιζε μου τη σπάει στα νεύρα. Τη μισώ, πάντα τη μισούσα, όποτε ό,τι έλεγε το έπαιρνα βερεσέ.


Λοιπόν, η ύπουλη τι πήγε κι έκανε; Μίλησε με τη Βικτώρια πριν κάνει τη συνέντευξη με την Μπρουκ και τις έκανε ερωτήσεις-παγίδες όπως πώς ήταν στα νιάτα της, γιατί έχει ποτά στο μπαρ, πώς κι έτσι είχε ένα πρεζόνι στον καναπέ της, γιατί άρχισε θέλει παιδί όταν ο Λούκας πήγε να παντρευτεί; Τέτοια πράγματα. Επίσης, τη θεωρεί πολύ μικρή για μαμά. Βέβαια, η Μπρουκ έχει κάνει έρευνα, κι η μέση ηλικία μητέρων είναι 25 χρονών! Ουάου! Ουάουάουάουάου! Το θέμα είναι όμως ότι η φωνή της μοιάζει με 56χρονου νταλικέρη. Πώς την πείθεις τώρα ότι κάνει για μαμά. Κι έβαλε ένα ταγιέρ που ούτε η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα φορούσε ποτέ. Anyway...

Ακούστε τώρα τι γίνεται στο τέλος. Η σπασαρχ*δο η σύμβουλος, φεύγοντας, της λέει πως δεν κάνει για μαμά. Τότε η Μπρουκ της λέει ότι η μάνα της της έλεγε ότι ήταν αποτυχημένη κι ότι μία στο εκατομμύριο ήταν οι πιθανότητες η Μπρουκ να πετύχαινε σε καινούρια εταιρία. Κι όμως η Μπρουκ απέδειξε ότι είναι μία στο εκατομμύριο κι ότι πίστεψε στο όνειρό της και το έκανε πραγματικότητα. Γι' αυτό θα είναι καλή μητέρα, γιατί θα υποστηρίξει το καημένο το ορφανό από βιολογικούς γονείς, να ρισκάρει για να πετύχει το όνειρό του.
Η πρήχτρα ρίχνει ένα σατανικό γέλιο και φεύγει. Θυμάστε πότε ξανάγινε αυτό; Όταν ο Νέιθαν κι η Χέιλι πήγαν στον παπά και έγραψαν ένα τεστ για να δούνε αν είναι ταιριαστοί για να παντρευτούν. Αυτός τους είπε πως το τεστ δείχνει ότι δεν είναι και τότε ο Νέιθαν βγάζει λόγο πως ένα τεστ δε θα τους πει αυτό που ξέρουν στην καρδιά τους, ότι τάχα είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Ο παπάς τότε τους είπε πως αυτό ήταν το πραγματικό τεστ κι ότι περάσαν! Yey! Το ίδιο έκανε κι η σύμβουλος. Διαβολεμένη σκύλα, τελικά!

Μπρουκ, δεν είναι ότι δε θέλω να χλιαρεύσεις. Δεν είναι ότι δε σε θέλω να αλλάζεις πάνες και να μαθαίνεις στο γιο σου πώς να βάζει προφυλακτικό.
Είναι ότι μιλάμε για τηλεοπτική σειρά! Μην καταντήσετε σαν το δράμα, Tell Me You Love Me, όπου εκείνη η Αυστραλέζα που παίζει την Πένυ στο Lost είναι απεγνωσμένη να κάνει παιδί κι όπου δει πέος το ξεζουμίζει για να συλλέξει το πολύτιμο νέκταρ.
Θέλουμε να σε δούμε στον παλιό σου εαυτό, εκεί που μεθούσες και πήγαινες με το Νέιθαν. Εκεί που μάλωνες με τη Ρέιτσελ στο διαγωνισμό μεγαλύτερης (Γ)κατίνας.
Θέλουμε να σε δούμε να κυλιέσαι στη λάσπη με τη Ρέιτσελ, όχι απαραίτητα γιατί μαλώνετε για έναν άντρα. Θέλουμε να βλέπουμε εσένα, όχι το ταγέρ σου. Οι άντρες θέλουν να σε ακούσουν να "τραβάς Μπρουκ" με αυτή την καινούρια νταλικερίστικη φωνή. Τους αρέσει!
Θέλουμε, θέλουμε, θέλουμε!

Μακριά σου εγώ δεν αντέχω να μένω

Μπλα, μπλα, η Πέιτον νιώθει μοναξιές γιατί η Μπρουκ θέλει παιδί, η Μία θέλει δόξα κι ο Λούκας θέλει τη Λίντσεϊ. Αυτά γνωστά. Ψάχνει να βρει κάτι να πιστέψει, να της δώσει έμπνευση, να την κάνει να νιώσει ζωντανή πάλι. Πηγαίνει στο γνωστό δισκοπωλείο, εκεί που είδαμε το Μαξ (δισκοπώλη, τον κάνει ο παραγωγός της σειράς, Μαρκ). Είναι κλειστό, του αφήνει σημείωμα και πάει αυτός και τη βρίσκει.
Λοιπόν, εγώ το έλεγα πάντα ότι ο Μαρκ είναι ερωτευμένος με τη Χίλαρυ (που παίζει την Πέιτον) γι' αυτό της έγραφε τα καλύτερα storyline. Δεν ήμουν απλά σίγουρη αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
Πήρα την επιβεβαίωσή μου...

Πού κοιτάς, ρε καραμήτρο;


Συζητούν, μπλα-μπλα, το μαγαζί έκλεισε γιατί η Πέιτον δεν πάει πια από 'κεί ν' αγοράσει βινύλιο, μπλα-μπλα, κι ο ίδιος ο Μαξ κατεβάζει τη μουσική του μπλα-μπλα, στο τέλος την πείθει να πάρει τ' αμάξι, να ανεβάσει στο τέρμα τη μουσική και να χαρεί τη ζωή της.
Και το κάνει! Ουάου!


"Ποιος Λούκας να 'ούμε;"


Και δεν τελειώνουμε ποτέ, δεν τελειώνουμε
γιατί μια αγάπη σαν κι αυτή δεν τελειώνει.


Χέιλι και Νέιθαν, Νέιθαν και Χέιλι. Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος.
Η Χέιλι όχι μόνο έκανε το μαλλί της πιο σκούρο και μακρύτερο μέσα σε δευτερόλεπτα, αλλά το κράτησε έτσι για 4 μήνες. Χέιλι, στείλε μου με ίμειλ το όνομα του conditioner που χρησιμοποιεί.

Ακόμα κι ο κάκτος έχει στύση.

Προσέξτε τον, γιατί αλλάζει θέση από σκηνή σε σκηνή.
"Είμαι ο Ντάμπο, το ελεφαντάκι"


Πώς γίνεται ο Νέιθαν να λέει στον ψυχολόγο ότι δεν τη βρίσκει σέξυ;
Η Χέιλι δικαιολογείται ότι είναι η Superwoman κι ότι δεν έχει χρόνο να είναι σέξυ.
Όταν η ψυχολόγος της προτείνει να κολυμπήσουν μαζί (με το Νέιθαν) γυμνοί στην πισίνα, αυτή είναι η αντίδραση της Χέιλι.


Κάπου μέσα στην ψυχανάλυση, η εκνευριστικότατη βρετανίδα τρελογιατρός τους ρωτάει γιατί ο ένας έκοψε το μπάσκετ και γιατί η άλλη παράτησε τη μουσική. Για όνομα, χριστιανή μου (αν είσαι)! Πας καλά!; Εκεί που πήγε να συμμαζευτεί η Χέιλι με μόνο 567 ταυτόχρονες δουλειές, της βάζεις στο μυαλό και πεντακοσιοστή εξηκοστή όγδοη;
Γιατί δε σε έχουν στο ζουρλομανδύα εσένα; Απορώ.
Τώρα που τους το θύμισε, και μετά από τις αρχικές δικαιολογίες και τις αντιστάσεις, άρχισαν να το σκέφτονται.
Στο τέλος, πρέπει να πούνε ο ένας τι λατρεύει στον άλλο.
Η Χέιλι μιλάει αλλά η προσοχή μου πέφτει στα χοντρά της μπράτσα(πατήστε κλικ για να μεγαλώσουν).- Νέιθαν, ωραίο καπέλο, από πού το πήρες;
- I got it from my Mamma...

Όταν έρχεται η ώρα να πει ο καημένος ο Νέιτ κάτι αντίστοιχο για τη νυφίτσα τη γυναίκα του, χτυπάει το ξυπνητήρι κι αυτό σημαίνει ότι η ώρα τους πέρασε! Χα! Σώθηκε!

Μετά, βέβαια, για να γλιτώσει τις κατάρες της Χέιλι, της λέει στο σπίτι κάτι που έχει σχέση με την καλοσύνη της κι ότι θαυμάζει το πώς μπορεί να συγχωρεί τόσο εύκολα. Χέιλι, με συγχωρείς που λέω ότι είσαι θανατηφόρα παχύσαρκη;

Ακόμα κι ο Νέιθαν το υποννοεί όταν, την ώρα που αρχίζουν να τη βρίσκουν σαν κουνέλια, της λέει ότι έχει ένα "serious ass". Κατέπνιξε το "-ly massive". Σωστή επιλογή, γιατί μετά θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε!



Είδατε λοιπόν, όλα καλά με αυτά τα δυο πιτσουνάκια! Κι ανησυχήσατε μη δεν τα ξαναβρούν. Χα, μη γελάσω... Μετά το γαμησ@κι, η Χέιλι, μες την πουκαμίσα για υπέρβαρα όντα, παίζει πιάνο κι ο Νέιθαν, ξαπλωμένος στον καναπέ, παίζει με μια μπάλα λες κι είναι το βυζόμπαλο της συζύγου του.

Το επεισόδιο τελειώνει με inspirational speech από Λούκας, Πέιτον, Χέιλι και Νέιθαν. Συνοπτικά λέει "Make a wish. Anything you want. Everything you want. Now believe it could come true." Δεν ξέρω τι σημαίνει, θα περιμένω να δημοσιευτούν οι υπότιτλοι στο greektvsubs.gr για να μάθω.



Το τραγούδι που συνοψίζει αυτό το επεισόδιο είναι "Το Καθρεφτάκι" από την Ευρυδίκη, και συγκεκριμένα οι εξής στίχοι:
Ξέμεινα από βενζίνη, μα κι απ' αγάπη
Μ' αγάπη δεν πουλάνε πουθενά

Δεν υπάρχουν σχόλια: