Season 4 and 5 recaps for the Greeks

Εδώ θα βρείτε τα recaps (ανακεφαλαιώσεις) των επεισοδίων της 4ης και 5ης σαιζόν του One Tree Hill

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

5.12 - Hundred - Sexed Up version Recap


Αυτό ήταν το 100ό επεισόδιο της σειράς. Να μας χιλιάσει! Σ' αυτό το επεισόδιο τα πάντα σου θυμίζουν σεξ. Γι' αυτό κι ονόμασα το recap ως μια sexed up εκδοχή του επεισοδίου. Αν το παρακάνω και γράφω σε κάθε σκηνή τι θα μπορούσε να συμβαίνει, ξέρω πως όλοι ως το τέλος θα έχετε ξεράσει τα σωθικά σας. Θα αρκεστώ στις αραιές μπιχτές που είναι πάλι αρκετές.
Και να πω σ' αυτό το σημείο ότι αυτό το επεισόδιο ήταν τρέλα. Ήταν τέλειο, κι ήταν χάλια με την έννοια ότι υπήρχαν στιγμές που πηδούσα απ' τη χαρά μου κι άλλες που χτυπούσα το κεφάλι μου. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν δυο υποκατηγορίες, οι στιγμές που διορθώθηκαν ως το τέλος του επεισοδίου κι άλλες που γενικά ως ιδέες ήταν gtp.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΩΡΙΜΟ ΚΟΙΝΟ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΪΣΜΟΙ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΜΟ ΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΩ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.



1. Στο κόκκινο ο δείκτης η βενζίνη τελειώνει...


Ο Λούκας πάει με τ' αμάξι και τη Χέιλι και το γιο της μαζί μια βόλτα στη μαρίνα να παραλάβει τη μαμά του, που ήρθε για το γάμο του κι έφερε μαζί της τον Άντι. Εκείνον το νοστιμούλη τον καθηγητάκο. Στο δρόμο λοιπόν, κι ενώ στο VO λέει την ιστορία του ο Λουκ, σταματάει λίγο στην άκρη και βάζει τον Τζέιμι να οδηγήσει. Τυχερός που δεν τον έπιασε η τροχαία. Αυτή η σκηνή με γ----ε ψυχολογικά γιατί θυμήθηκα κι εγώ τις ωραίες, καλές μέρες που ήταν χαρά κι απόλαυση όταν έπειθα τον παππού (ο Θεός να αναπαύσει την πρόσφατα αδικοχαμένη ψυχούλα του) ή αργότερα τον μπαμπά μου να με αφήσει να οδηγήσω στους αραιοσύχναστους δρόμους της εξοχής. Τότε χαιρόμουν κάθε δευτερόλεπτο που οδηγούσα και δεν ήθελα ποτέ να τελειώσει η βόλτα. Απ' τα 6 μου έβαλα τη μαμά μου να υποσχεθεί ότι θα μου πάρει αμάξι αν περάσω στο πανεπιστήμιο όταν μεγαλώσω. Τώρα εύχομαι να μην έπαιρνα ποτέ το δίπλωμα και δικό μου αμάξι (που ως τα 18 μου ήταν τα μοναδικό πράγματα που είχαν νόημα στη ζωή) γιατί αυτό το αίσθημα που έχεις όταν οδηγάς παράνομα δεν το ξανανιώθεις ποτέ μετά την αγορά του δικού σου αυτοκινήτου.
Ουάου, όχι, δεν είμαι ψώνιο, αλλά όπως έβγαλε και το quiz στο buddytv.com είμαι σαν την Χέιλι, οπότε το έχω στο αίμα μου να μιλάω για εμένα.

2. Σημάδια απ' όνειρα με κάνουν και ξυπνώ, να ψάχνω τι είν' αληθινό...

  • Ο Νέιθαν μπανιαρίζεται και ονειρεύεται ότι μπανιαρίζεται με τα υγρά της Χέιλι. Ομολογώ πως όταν έπαιζαν καράτε με τις γλώσσες τους (στην υγρή φαντασίωση του Νέιθαν) δεν κοιτούσαν και πολύ καλά γιατί δεν ήθελα να δω τα σάλια της αρχόντισσας του σκότους. Λιγότερο σατανιάρικα είναι αυτά του σαλιγκαριού τη μέρα μετά τη βροχή. Νέιθαν, στη φαντασίωσή σου εύχομαι να πήρες ένα Lisopaine μετά τη "συνάντησή" σας.
  • Η Πέιτον περνάει έξω απ' την εκκλησία (ναι, ο γάμος είναι σε λίγες ώρες, κι όχι η Χέιλι δεν ήθελε το Λούκας για τον εαυτό της, αλλά για την Πέιτον.) και ονειρεύεται ότι κατεβαίνει τα σκαλιά της με το Λούκας στο αριστερό της πλευρό. Κάποιος την κορνάρει από πίσω και τη συνεφέρει. Για γυναίκες σαν κι αυτές μιλάνε όσοι λένε πως οι γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν. Προφανώς δεν έχουν δει εμένα. Σκίζω στο δρόμο. Τελεία και παύλα ( .- )
  • Η Μπρουκ ονειρεύεται ότι είναι αυτή που φοράει το νυφικό το οποίο ράβει. Μπαίνει μέσα η Μίλισεντ και της ζητάει να κάνουν καυτό σεξ. Όχι ψέματα, αυτό ήταν από όνειρο δικό μου. Σας ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Μπαίνει μέσα η Μίλισεντ και την ξυπνάει.
3. Δέσε μου τα μάτια, κλείσε μου το στόμα, αχ, πόσο σ' αγαπώ ακόμα!

  • Λουκ, Άντι, μαμά Κάρεν, Λίλυ και Τζέιμς επισκέπτονται τον τάφο του Κιθ. Η Λίλυ κι ο Τζέιμς παίζουν κυνηγητό που σε μένα μοιάζει πιο πολύ μ' αυτό το προκαταρκτικό τρέξιμο που βλέπουμε στις ταινίες να κάνουν δύο εραστές λίγο πριν πέσουν κάτω και του δώσουν να καταλάβει. (βλ. αναφορά σε μια τέτοια ταινία παρακάτω, απ' την Πέιτον!)Ο Άντι ξεκαθαρίζει στον ξανθό ότι δεν αισθάνεται ότι είναι αντικαταστάτης του Κιθ κι ότι ποτέ δε θέλει να νιώσει ότι η Κάρεν τον αγαπάει το ίδιο μ' όσο αγάπησε τον Κιθ. Αυτό θα πει νεκροφιλία. Joking.
  • Ο Νταν θα πάει στο γάμο κι έχει άγριες διαθέσεις. Βάζει κολόνια! Run!

  • Λουλούδια σταλμένα για τη νύφη... μαλώνουν οι άντρες του σπιτιού ποιος θα τα πρωτοπάει στη νύφη. Αλλά όπως η Λίλυ τονίζει, ο Λούκας είναι κακή τύχη για τη Λιντζ πριν το γάμο και του κλείνει την πόρτα του δωματίου στη μούρη. Βάζει όμως μέσα τον Τζέιμι. Κάτι μου λέει πως αυτή η δύο θα ανακαλύψουν το σεξ μαζί από μικρή ηλικία. Η το λιγότερο θα ανακαλύψουν την αίσθηση του σώματος του αντίθετου φύλου απ' τη νηπιακή ηλικία. Δεν είναι πρωτάκουστο και δεύτερον τα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του εθιμικού δικαίου ούτε τον τρόπων. Όχι, δε το λέω για να δικαιολογήσει τις αταξίες που έκανα στα νηπιαγωγείο, αλλά τα παιδιά είναι χαριτωμένα και χαζά και θέλουν προσοχή γιατί χωρίς να το καταλάβεις θα σ' τα απαγάγει η νταντά. Λέμε τώρα... μεγάλη φαντασία έχω, ε;
  • Η Λιντζ διάβασε το βιβλίο και της άρεσε. Ναι, υπάρχει ακόμα στη σειρά αυτή η υπέρβαρη ύπαρξη... Τέσπα, το δώρο της ήταν αυτό (μην πατήσετε το λινκ αν είστε στρέιτ γυναίκα 15-34 χρονών ή ομοφυλόφιλος άντρας οποιασδήποτε ηλικίας κι έχετε καρδιακά προβλήματα).
  • Η Κάρεν επισκέπτεται την Μπρουκ, τίποτα σημαντικό που να θέλω να τονίσω. Η Πέιτον μπαίνει μέσα και κάνουν τρίο. Θα θέλατε! Μπαίνει μέσα αλλά απλά λαμβάνει συμβουλές ζωής απ' την Κάρεν. Η Μπρουκ εκείνη τη στιγμή μεταμορφώνεται στη Μόνικα, απ' τα Friends και ονειρεύεται παιδάκια. Δεν τα ονειρεύεται ακριβώς, όπως πριν με το νυφικό, απλά εκφράζει την άποψή της ότι μπορείς να βρεις νόημα στα παιδιά σου, αν έχεις απογοητευτεί από κάτι άλλο (βλ. τον άντρα της ζωή σου να παντρεύται μια χοντρούλα)

4. In Da Club


Τα παιδάκια (ναι, η Λίλυ είναι η θεία του Τζέιμι. Τρελό γέλιο, ε; Εκεί απ' όπου κατάγομαι δεν είναι ασυνήθιστο. Μάλιστα έχω πάνω από 30 ανίψια που είναι και μεγαλύτερα από 'μένα όχι μόνο συνομήλικα.) θαυμάζουν τη Λιντζ με το νυφικό της. Είναι, λέει ο ξανθούλης, σαν τη Σταχτοπούτα. Χέιλι, πήγαινέ τον μια απ' αυτές τις μέρες (ως το επόμενο επεισόδιο στις 14 Απριλίου) στον οφθαλμίατρο γιατί η όρασή του είναι και στην καλύτερή της φόρμα.

Έξω απ' την εκκλησία, η Μίλι, ο Μάουθ κι ο Σκιλς μετέτρεψαν το αμάξι τους σε κλαμπ. Φτάνουν οι Μπρουκ και Πέιτον. Η Μπρουκ αναρωτιέται ποιος γκόμενος παρατάει τη φίλη του για να πάει για κάμπινγκ με τον κολλητό του. Η Πέιτον απαντάει ο Τζέικ Τζίλενχολ. Nice! Brokeback Mountain. Το είδα πρόσφατα. Πολύ ευρωπαΐζει, που σημαίνει ότι με κατέθλιψε, αλλά οι σκηνές με τα γυμνά αγόρια την έκαναν υποφερτή. Αυτή ήταν η αναφορά σε ταινία που σας είπα νωρίτερα.

Όλη η παρέα μαζί αρχίζουν να πίνουν λες και την άλλη μέρα είναι να μπουν για αποτοξίνωση.

Ο Σκιλς προτείνει στην Πέιτον πώς να χαλάσει το γάμο. Όταν απορρίπτει αυτή τα πάντα, ο Σκιλς λέει ότι ο Λούκας μπορεί να κάνει την πατάτα και να πει το όνομά της Πέιτον, σαν την πατάτα που έκανε ο Ρος στα Friends. Άρχισε ο Μαρκ να βλέπει φιλαράκια στα ξαφνικά;
Απέναντι απ' την εκκλησία παραμονεύει ο Νταν. Τον σποτάρει η Χέιλι και του τα ψέλνει για να φύγει. Η Αρχόντισσα του Σκότους δίνει διαταγές στον Άδη. Ο Άδης της κάνει καμάκι. Χαχά! Του λέει πως δε θα ξαναμιλήσουν ποτέ. Να 'σαι σίγουρη γι' αυτό Χέιλι. Α, ορίστε το μπισκότο σου. Γιατί βάφτηκες λες κι είσαι μάγισσα; Το πήρες απόφαση να το δείξεις; Ή μήπως την είδες ξαφνικά Αλίσα Μιλάνο στις Μάγισσες;


Φεύγοντας του εύχεται μια αξιόμεμπτη ζωή. Ο Νταν αναρωτιέται τι σημαίνει η λέξη "αξιόμεμπτη".



5. Σήημέερα γά- σημέρα γάαμος γίινεταί... - Η νύφη το 'σκάσε.


  1. Η Νταντά Κάρι είναι εδώ. Κι είναι ανατριχιαστική. Single White Female much?
  2. Η Λίλυ πετάει λουλουδοπέταλα και κάνουν την Πέιτον να θυμηθεί τη στιγμή του 4.09 όπου ο Λούκας της λέει "It's you, the one I want next to me."
  3. Η Μπρουκ θυμάται τι έγινε όταν γύρισε στο Τρι Χιλ αλλά δεν είδαμε εμείς. Προφανώς, ζήτησε απ' το Λούκας να γίνει ο πατέρας των παιδιών της. Δεν ξέρω καν αν αξίζει να κάνω σεξουαλικό σχόλιο.
  4. Η Πέιτον, στη φαντασία της, διακόπτει το γάμο πριν πει το "I do" ο Λούκας. Με λίγα λόγια, κάνει σκηνή, στέκεται στη θέση της και λέει τα γνωστά κλαψουριάρικα και τελειώνει με το "Don't leave me again. People always leave". (Για μετάφραση, και γενικά για να απολαύσετε καλύτερα το επεισόδιο, περιμένετε τους υπότιτλους απ' το greektvsubs.gr) αφού του λέει ότι τον αγαπάει κι ότι απ' τη στιγμή που της έφτιαξε το αυτοκίνητο, της έφτιαξε την καρδιά. Ξέρετε, όπως κάνει ένας καρδιοχειρούργος (μιας και μιλάμε για γιατρούς, αν μένετε στη Θεσσαλονίκη και χρειαστείτε ιατρική περίθαλψη στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, προς Θεού, μην αφήσετε τον ντόκτορ Τσιριγογιάννη να σας αγγίξει. Πιστέψτε με.). Τέλος πάντων, στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα, και κάθεται στα αυγά της η κότα.
  5. Η Κάρι περιμένει στις τουαλέτες και απαγάγει το παιδί (τον Τζέιμς) υπόσχοντάς του γλυκά και διασκέδαση. Έλα όμως που το παιδί έχει τις βέρες; Τώρα, πάει ο γάμος χάλασε.
  6. Όχι γι' αυτόν το λόγο. Όοο. Όχι! Απλά, η Λιντζ έπαθε φλασιά και θυμήθηκε ότι η Πέιτον είναι η πρώτη στην καρδιά του Λουκ. Βασικά, το κοριτσάκι είναι καθυστερημένο. Διάβασε το βιβλίο του Λουκ που λέει για ένα παιδί που είδε μια φορά έναν κομήτη (Comet είναι το αυτοκίνητο της Πέιτον, κι η Λιντς βλέπει το λογότυπο λίγο πριν μπει στην εκκλήσια) κι από τότε θα περιμένει όσο χρειαστεί για να το ξαναδεί και να ξαναέχει νόημα η ζωή του. Και τώρα κατάλαβε ότι το παιδί είναι ο Λούκας κι ο κομήτης ότι είναι η Πέιτον. Κι εντάξει, αν της ερχόταν φλασιά στο άσχετο. Είδε όμως το αμάξι της Πέιτον λίγο πριν μπει στην εκκλήσια. Μισή ώρα από τότε σίγουρα θα είχε περάσει. Έπρεπε να τον παρατούσε έξω απ' την εκκλησία. Τέσπα, καθυστερημένη είναι επειδή το κατάλαβε και τη στιγμή που παντρευόταν. Τι βολικό... Ομολογήστε το, δεν το περιμένατε να κάνει η Λιντσεϊ την κίνηση. Πιστεύατε Πέιτον, Λούκας ή στη χειρότερη η Μπρουκ. Εγώ όμως το ήξερα βαθειά μέσα μου.
  7. Μετά που άδειασε η εκκλησία, η Μπρουκ κι η Πέιτον ξεγνυμνώνονται και κάνουν σεξ.
Όχι, πλάκα. Αλλά η Μπρουκ της λέει ότι θέλει ένα παιδί. Η Πέιτον, ως ξανθιά που είναι σαν την Μπέβιν, τη ρωτάει αν θέλει να την γκαστρώσει η ίδια. Η Μπρουκ το ξεκαθαρίζει ότι θέλει να κάνει οικογένεια επειδή έχει όλα τα λεφτά και την επιτυχία και δόξα του κόσμου, αλλά χωρίς ένα παιδί στα γόνατά της, όλα είναι κενά.

Ο Νέιθαν τρελάθηκε που χάθηκε ο μονάκριβός του και πέφτει πάνω σ' ένα περιπολικό αυτοκτονώντας. Όχι, ψέμα. Πέφτει πάνω σ' ένα περιπολικό και σχεδόν σπάει στο ξύλο τους μπάτσους που είναι μέσα για να τους κάνει να βρουν το παιδί τους. Η Χέιλι δε λέει τίποτα τώρα. Την πείραζε όταν έκανε αγριάδες με χαμένα κορμιά σε κλαμπ, αλλά όταν την μπαίνει σε αστυνομικούς είναι όλα εντάξει. Μπράβο, Χέιλι. Ορίστε το διαίτης σου τώρα.

6. Η αγάπη πονά κι όσο πονά δυναμώνει...

Η Κάρι πήρε το μωρό σε μια γκαρσονιέρα και το βιάζει.

Οι δημιουργοί της σειράς κλέψαν την ιδέα της μανιακής γυναίκας βιαστή από εμένα! Ήθελα να κάνω μια τέτοια πρωτότυπη ταινία, γιατί μόνο ταινίες για αρσενικούς βιαστές υπάρχουν και θέλω να κάνω τη διαφορά. Μαρκ, να περιμένεις τηλεφώνημα απ' τους δικηγόρους μου.
Τέσπα, πάλι ψέματα λέω. Ονειρεύομαι κι εγώ μάλλον. Το παιδί είναι λουσμένο, τρώει γλυκά και βλέπει χαζοκούτι.

Η νταντά Κάρι φεύγει για λίγο κι ο παππούς Νταν μπαίνει για λίγο. Όταν επιστρέφει η Κάρι, ο Νταν την τρομοκρατεί κι απειλεί να τη σκοτώσει αν ξαναπλησιάσει την οικογένειά του. Καημενούλα, γιατί της φέρθηκε έτσι; Δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στη Χέιλι;

Ο Λούκας βρίσκει τη Λίντσεϊ στο σπίτι του. Δεν αξίζει να περιγράψω τη συζήτηση, τελειώσαν. Η βέρα επιστράφηκε.

Η Χέιλι οδείρεται και πέφτει στην αγκαλιά του Νέιθαν. Μετανιώνει που τον έδιωξε απ' το σπίτι και γενικά τώρα καταλαβαίνει ότι έκανε λάθος που δεν τον άφησε να γυρίσει πίσω για να είναι μαζί με το παιδί τους. Γιατί προφανώς η Χέιλι είναι πολυάσχολη και δεν έχει χρόνο να το προσέχει. Έδιωξε και την νταντά και ποιος θα προσέχει το παιδί τώρα; Ο απαγωγέας του; Επίσης, να προσθέσω ότι, ναι, χάρηκα. Όχι με τον πόνο της Χέιλι, γιατί όσο παγωμένη καρδιά κι αν έχω δεν μπορώ να είμαι χαιρέκακη σε τέτοια κατάσταση (ακόμα και στον φανταστικό κόσμο του Τρι Χιλ). Αλλά με το ότι ένιωσε τελικά κι η Χέιλι πώς είναι. Πώς είναι να "σου πάει να" επειδή χάνεις κάτι. Κι αυτή τα έχει όλα.
Πριν προλάβει να στείλει την καρδιά της στην κούλουρη με σκέψεις του τύπου "μήπως είναι νεκρός", το μικρό μπαίνει μέσα στο σπίτι (ούτε κουδούνι χτύπησε ούτε τίποτα..!) και το αγγαλιάζουν οι γονείς τους κι όλα είναι τέλεια ώσπου να μπει αυτός που το έσωσε, ο παππούς Νταν. Μετά όλοι τον κοιτάνε λες και δεν έχουν δει άνθρωπο ξανά στη ζωή τους.


THE END

Δεν υπάρχουν σχόλια: